Blog

Johannink wint NUMMER 1 Limburg Trofee

De Nummer 1 Limburg Trofee is gewonnen door Jelle Johannink.

De renner van A Bloc won de sprint van een kopgroep van vijf. Jeroen van Krimpen werd tweede, Stijn Daemen derde.

De koers brak dit jaar direct open toen eerst vijftien coureurs het peloton achter zich lieten en vervolgens zeven renners zagen aansluiten. Ook Johannink was één van de renners die zich in tweede instantie van voren meldde. Diep in de finale deed zijn ploeggenoot Frank van den Broek hetzelfde. Maar lang bestond de kopgroep uit deze renners: Zack Coleman, Timo de Jong, Peter Schulting (VolkerWessels), Luuk Herben, Jelle Johannink, Mike Schuch (A Bloc), Stijn Daemen, Jochem Kerkhaert (BEAT), Rick Ottema, Mike Bronswijk (Allinq), Thijs de Lange, Tim Marsman, Lars Oreel (Metec-Solarwatt), Hugo Kars (Scorpions), Jeroen van Krimpen (Dutch Food Valley CT) Tim Sanders (Jonge Renner, Lars Punter (NWV Groningen) , Jardi Christiaan van der Lee (Willebrord Wil Vooruit), Tijs Dekker (West Frisia), Lars Woelders (Oost) en Jens van den Dool (Jan van Arckel).

Waar Peter Schulting – vorig jaar tweede – na een periode van ziekte verrassend lang mee kon, ging bij hem diep in de finale het kaarsje uit. Rick Ottema viel juist door pech weg uit de voorste linies en kreeg als troost de prijs voor de strijdlust.

Twee mannen van A Bloc – Van den Broek en Johannink – bleven in de finale over samen met Jeroen van Krimpen van het Dutch Food Valley CT, Stijn Daemen van BEAT en Tim Marsman van Metec-Solarwatt. Johannink had zich een dag eerder in de Ronde van Overijssel ook al laten opmerken, maar kreeg toen zijn strijdlust niet beloond. Nu was hij in de sprint de sterkste van de vijf. ”Dit weekend stond al heel lang rood omcirkeld in mijn agenda. Ik rijd graag in Limburg en was er na zaterdag op gebrand om nu wel een mooie zege te boeken. In de slotfase vroeg ik Frank om het tempo hoog te houden omdat ik wist dat ik het af kon maken. Dit is een belangrijke zege voor me waarin ik mijn sterke rijden van de laatste tijd kan omzetten in een overwinning, maar dit is zeker ook een zege van de ploeg. We waren altijd mee van voren en trekken uiteindelijk de koers naar ons toe.”

Met Daemen en Marsman trof Johannink twee concurrenten die al langer dit seizoen hadden getoond in vorm te zijn. De verrassing en sensatie was feitelijk Jeroen van Krimpen van Dutch Food Valley CT. ”Ik had bijna een jaar niet gekoerst door ziekte en ander lichamelijk ongemak en heel hard gewerkt om in deze fase van het seizoen goed te zijn. Vooraf zei ik nog tegen een ploeggenoot dat als je hier podium kunt rijden, je echt een sterke coureur bent. En nu sta ik er gewoon zelf. Misschien had ik het in de finale nog iets beter moeten spelen, maar er is nog ruimte voor verbetering. Met deze tweede plek kan ik verder.”

Stijn Daemen nam de leiderstrui over van Max Kroonen. Van Krimpen leidt in het clubrennersklassement.

Tekst: Roy Schriemer/CyclingOnline.nl ; Foto’s: Sportfoto

1 Jelle Johannink A BLoc 4:40:08
2 Jeroen van Krimpen Dutch Food Valley CT z.t.
3 Stijn Daemen BEAT z.t.
4 Tim Marsman Metec-Solarwatt z.t.
5 Frank van den Broek A Bloc + 0:00:05
6 Timo de Jong VokerWessels + 0:00:51
7 Jens van den Dool Van Arckel + 0:00:55
8 Lars Oreel Metec-Solarwatt + 0:01:08
9 Jardi Christiaan van der Lee Willebrord WV + 0:01:08
10 Peter Schulting VolkerWessels + 0:01:08

Stand Schwalbe Topcompetitie individueel:

1.Stijn Daemen 147, 2. Jelle Johannink 140, 3. Tim Marsman 128, 4. Max Kroonen 111, 5. Rick Ottema 104, 6. Martijn Budding 100, 7. gil dheygere 92,, 8. Timo de Jong 88 , 9. Jeroen van Krimpen 80, 10. Martin Pluto 80

Clubrenners:

1.Jeroen van Krimpen 80, 2. Jens van den Dool 36, 3. Johan Dorussen 32, 4. Jardi Christiaan van der Lee 30, 5. Casper van der Woude 27, 6. Jasper de Laat 24, 7. James Potter 23, 8. Boris Romers 18 9. Tijs Dekker, 14 10. Jordy Vermeulen

Teams

1.BEAT 78, 2. A Bloc 76, 3. Metec-Solarwatt 72, 4. Allinq Continental CT 69, 5. VolkerWessels, 66 6. Dutch Food Valley CT 58, 7. West-Frisia 54, 8. TWC De Kempen 47, 9. JEgg-DJR 43, 10. Willebrord Wil Vooruit 43:

No Comments

Leave a Reply

NUMMER 1 Limburg Trofee biedt klimmers kansenSIMAC Omloop der Kempen is klassieker in ware zin des woords