Blog

Vermeltfoort heeft nu ook Omloop der Kempen op zijn naam

De Simac Omloop der Kempen is gewonnen door Coen Vermeltfoort. De renner van VolkerWessels klopte Jesper Rasch (A Bloc) in de sprint. Brody McDonald van de Amerikaanse beloftenselectie eindigde als derde.

Vermeltfoort won nog nooit in Veldhoven. ”Vaak is dit een onvoorspelbare koers en zeker vandaag, omdat iedereen nog frisse benen heeft na een niet al te harde koers. Maar het vertrouwen was er zeker dat ik vandaag kon winnen. De kopgroep van drie was goed te controleren voor mijn team. Die jongens hebben me weer perfect afgezet vandaag. Als zij dat doen, dan is het vertrouwen er bij mij altijd dat ik het af kan maken. Dat is toch waar je het met z’n allen voor doet. En dat vertrouwen bleek terecht. Ik ben wel heel blij dat het nu ook in deze koers gelukt is, het was hier nog niet gelukt. Ik heb ondertussen heel wat Nederlandse klassiekers op mijn naam” aldus de renner die dit jaar ook al de Ster van Zwolle en de Ronde van Overijssel wist te winnen. 

Jesper Rasch stond zichtbaar te balen, de renner van A Bloc had op meer gehoopt. ”Als wielrenner train je hard om te kunnen winnen en niet om tweede te worden. Dus overheerst eerst altijd even de teleurstelling aldus de renner, die onlangs een rit won in de Tour du Loir et Cher. 

Aanvallers waren er zeker ook vandaag. Al vanaf het eerste koersuur meldden Olav Wallinga (Sensa-Kanjers voor Kanjers), Boris Romers (Willebrord WV) en Luuk van Gestel (Tempo-Hoppenbrouwers). Daar kwam Felix Dierking (Sportforum) naar toe gesprongen, maar ruim voordat de twee slotomlopen van elf kilometer werden aangevangen zagen zij een voorsprong van maximaal anderhalve minuut als sneeuw voor de zon verdwijnen. 

De Zwitser Christoph Janssen van Team Taurus was de volgende die het probeerde. Jeroen van Krimpen kwam aansluiten in zijn trui van beste clubrenner namens Dutch Food Valley CT en ook Sven Burger (WPga) meldde zic in de frontlinie. Even later moest de laatste de andere twee laten gaan, maar ook Janssen en Van Krimpen werden in de laatste vijf kilometer tot de orde geroepen. Een sprint was vervolgens – als dat bij de start ook al niet zo was – onvermijdelijk.

VELDHOVEN (NED): OMLOOP DER KEMPEN: CYCLING: MAY 21: Schwalbe Topcompetitie Leiderstruien na de Kempen

Van Krimpen bleef beste clubrenner, Stijn Daemen bleef in het bezit van de leiderstrui van de Schwalbe Topcompetitie. De laatste was er vooraf niet gerust op. ”Een echte  massasprint is onvoorspelbaar en hoewel er best gas gegeven werd vandaag, werd het dat toch. Maar gelukkig kon ik de trui vasthouden, Valkenswaard en de Eurode Classic zijn wedstrijden die me beter liggen. Daar ga ik in september naar toe pieken.”

Foto: © Sportfoto – Dick Soepenberg

No Comments

Leave a Reply

SIMAC Omloop der Kempen is klassieker in ware zin des woordsStanden na SIMAC Omloop der Kempen: