Blog

Van Sintmaartensdijk en Lemmen winnaars in Braakman

De Omloop van de Braakman is gewonnen door Roel van Sintmaartensdijk. De renner van VolkerWessels was de hele dag voorin met een kopgroep. In de finale reed hij samen met thuisrijder Jarno Mobach en Thijs de Lange weg uit die vluchtgroep.

Nadat men De Lange achterliet, kreeg Mobach de kop opgedrongen. Daarachter was namens Timo de Jong immers nog een snelle man namens VolkerWessels onderweg. Van Sintmaartensdijk versloeg Mobach ruim in de sprint. De Jong maakte het succes voor zin teamcompleet door derde te worden.

Lars Loohuis (A Bloc), Victor Broex, Thijs de Lange (Metec-Solarwatt), Abe Celi, Roel van Sintmaartensdijk, Nils Wolfenbuttel (VolkerWessels), Joren Bloem (Sensa-Kanjers voor Kanjers), Aaron van der Beken (Lotto-Soudal) en Jarno Mobach (KNWU Zuid-West) kleurden de koers als een vroege ontsnapping. 

Toen het peloton snel naderde, trokken De Lange, Sint Maartensdijk en Mobach in de aanval. Terwijl een tegenaanval met onder anderen Rick Ottema, Arnaud de Lie, Meindert Weulink, Luuc Bugter, Timo de Jong, Daan van Sintmaartensdijk, Koos Jeroen Kers, Jos Koop, Thomas Kopecky en Jarne van Grieken. Uit die groep sprongen De Jong en Van Grieken weg, terwijl voorin De Lange af moest haken. 

Philippine (NED) CYCLING OCTBER 17 Omloop van de Braakman Bart Lemmen

Het eindklassement was voor Bart Lemmen, die het nog van ver moest halen. ”Voor mij was het goed dat er veel renners vooruit zaten, die konden de punten mooi weghalen. In de sprint probeerde ik Coen Vermeltfoort te volgen, maar ik had achteraf zelf eerder moeten aangaan. Maar het kwam goed. Ik was er toch op gebrand om hier de eindzege binnen te halen.”

Roel van Sintmaartensdijk behaalde de mooiste zege uit zijn loopbaan. ”Dat denk ik zeker. Het was voor VolkerWessels een mooie dag en sowieso een goed weekend. We zaten direct met drie man van voren in de eerste groep en later staken er nog twee over in de groep met tegenaanvallers. In de slotkilometer hoefde ik niets meer te doen, want Timo de Jong zat in de groep daarachter. Vervolgens kon ik de sprint winnen. Voor mij is dit een heel aansprekende zege, waar ik heel blij mee ben.”

  1. Roel van Sintmaartensdijk (VolkerWessels), 2. Jarno Mobach (Zuid-West), 3. Timo de Jong (VolkerWessels), 4. Jarne van Grieken (Acrog-Tormans), 5. Daan van Sintmaartensdijk (VolkerWessels), 6. Rick Ottema (Metec-Solarwatt, 7. Arnaud de Lie (Bel/Lotto-Soudal), Coen Vermeltfoort (VolkerWessels), 9. Stan Van Tricht (Bel/SEG), 10. Jasper de Laat (Tempo Hoppenbrouwers), 11. Jesper Rasch (SEG), Jarne van de Paar (Bel/Lotto Soudal, 13. Bart Lemmen (West-Frisia), 14. Milan Fretin (Lotto-Soudal), 15. Victor Broex (Metec-Solarwatt)

No Comments

Leave a Reply

Strijd om dagzege en eindwinst op kasseienEindstanden Schwalbe Topcompetitie 2021