Blog

Preview HLB Eurode Omloop – finale

De HLB Eurode Omloop is zondag 174 kilometer lang. Na één ronde met neutralisatie worden veertueb volle ronden – met telkens de bergsprint op de klim van het Duivelsbos – verreden. De start vindt om 13 uur op de Markt van Kerkrade, op dezelfde plek is ook de finish voorzien. Dat is tussen 16.30 – 1630 uur

Wie doen er mee?
Naast de continentale teams van Abloc, Allinq, BEAT, Metec-Solarwatt, VolkerWessels en Scorpions is ook Jumbo-Visma DT van de partij. MINI-Discar en Sportforum geven een internationaal tintje aan de koers, terwijl verder WV West-Frisia, Willebrord WV, WPGA/Noord-Holland, BHST, Dutch Food Valley CT, JEGG-De Jonge Renner, Kuil-Groenoord, Regioteam Oost, Regioteam Noord,Regio Zuid-Nederland Tempo-Hoppenbrouwers, Sensa-Kanjers voor Kanjers, Jan van Arckel, TWC De Kempen en Volharding/IJsselstreek de deelnemerslijst compleet maken. De teampresentatie begint om 11.30 uur.

Hoe verliep het vorig jaar?
De Eurode Omloop van 2022 werd gewonnen door Rick Pluimers. De renner van Jumbo-Visma versloeg Peter Schulting (VolkerWessels) in de sprint van een kopgroep van vier. Jordy Bouts werd derde namens Beat Cycling De laatste renner in de kopgroep was Frank van den Broek (JEGG-De Jonge Renner). De vier uiteindelijke vluchters reden weg uit een kopgroep van vijftien met ook nog Tomas Kopecky, Luuk Herben (A Bloc), Stijn Daemen, Vincent Hoppezak (BEAT), Bart Lemmen (VolkerWessels), Owen Geleijn, Jesse Kramer (Jumbo-Visma DT), MIke Bronswijk (Allinq), Jeroen Meijers (JEGG-DJR), Tibor del Grosso en Hartthijs de Vries (Metec-Solarwatt). Zij namen snel een minuut en in de slotronde wisten de vier dat ze alleen naar elkaar hoefden te kijken. Van den Broek probeerde nog een sprint te ontlopen, maar de vier gingen gezamenlijk naar de streep.

Wat denken de kenners?
Stijn Daemen deed een goede zaak in de De Bruyn Omloop van Valkenswaard. ”Deze wedstrijd ligt me in principe niet zo goed als andere koersen, maar ik zat in het goede groepje mee en de aanval loonde. In de Eurode Classic wordt het zeker nog lastig, maar ik hoop deze trui dan definitief te winnen. Dat is een doel van mij sinds ik sterk reed in de Omloop van der Braakman. Maar ik zou ook graag een mooie uitslag in de koers zelf realiseren. We moeten een mooi plan maken. Dit is een zware wedstrijd, ik zou dan ook willen winnen.”

No Comments

Leave a Reply

Tussenstanden na Omloop ValkenswaardGraat wint Eurode Omloop, Daemen competitie