Blog

Graat wint Eurode Omloop, Daemen competitie

Tijmen Graat is winnaar van de HLB Eurode Omloop geworden. Samen met teamgenoot Archie Ryan kwam de renner van Jumbo-Visma naar de streep. Derde werd Huub Artz van Metec-Solarwatt.

De winnaar was in zijn nopjes met de zege in een door de  hitte ingekorte race.nu  ‘Vandaag was het heel warm, maar we hadden goede verzorging en dus heb ik me goed kunnen koelen. We waren als ploeg fantastisch, we hadden niet beter kunnen rijden. Dit was een zware race, maar ik voelde me goed. Ik reed drie ronden voor het einde weg. maar was in de slotfase wel blij met de extra steun van Archie, die mij de overwinning gunde . Ik kom uit de buurt, die geste was echt fantastisch van Archie.”

De winnaar reed weg uit een kopgroep van zes met daarin twee ploegmaten, op de erelijst volgt de winnaar Rick Pluimers op, die ook won voor Jumbo-Visma. Peter Schulting toonde zich opnieuw en werd vijfde (beloond met de prijs voor de strijldust, klassementsrenner Stijn Daemen van BEAT werd achtste en stelde zo de eindwinst zeker in de Schwalbe Topcompetitie ”Daar ben ik blij mee, dat werd na de Omloop van de Braakman een  groot doel en nu is de prijs binnen”

Daemen moest in de slotwedstrijd nog flink aan de bak. Eerst reed een groep met concurrent Rick Ottema weg, daarna zag de renner van BEAT Jumbo-Visma DT domineren. Naast de latere winnaar en runner-up maakte ook Lars Boven deel uit van een kopgroep van zes met daarbij ook Jens van den Dool (die de bergtrui zou veroveren), Peter Schulting van VolkerWessels en Huub Artz van Metec-Solarwatt. Daemen zette de achtervolging in met good-old Jasper Ockeloen en een vierde Jumbo Owen Geleijn. Door achtste te worden en voor zijn concurrenten te eindigen was de eindwinst voor de Limburger. (Roy Schriemer/CyclingOnline.nl)

Foto: © Sportfoto

No Comments

Leave a Reply

Preview HLB Eurode Omloop – finaleUitslag Eurode Omloop en eindstanden Schwalbe Topcompetitie