Blog

Jaap Roelen stunt met zege in Limburg

Jaap Roelen van Metec-Solarwatt heeft de Groenleven Ronde van Limburg op zijn naam gebracht.

In de slotfase wist hij weg te rijden uit een compleet peloton en zo het VolkerWessels van de snelle Coen Vermeltfoort te verrassen in de straten van Buchten. Die werd tweede. Derde was de Belg Jelle Vermoote van Acrog Tormans.

Vijf vluchters

De wedstrijd werd gekleurd door een uitval van een vijftal waarvan Bart Lemmen (VolkerWessels), Jordan Habets (Metec-Solarwatt), Mike Bronswijk (Allinq Continental Team) en Melvin Drost (Monda-IJsselstreek over bleven. Eerder was ook Tim Sanders (JEGG-DJR Academy) vertegenwoordigd.

Toen ze waren teruggehaald probeerden Tim Marsman van Metec en Maxim Vercauteren (De Kempen) het en vervolgens ook Ryan Schilt van Jan van Arckel. 

Roelen solo

Net toen iedereen rekende op een massasprint, kwam Roelen solo op de streep afgereden in Buchten. ”We waren als ploeg de hele dag goed van voren vertegenwoordigd. Eerst met Jordan, later met Tim. We zijn om beurten aan gaan vallen. Op anderhalve kilometer voor het einde sloeg ik een gat en ik kon het volhouden. Dit is by far de mooiste zege in mijn loopbaan.” Ook ploegleider Bart van Gog toonde zich tevreden. ”We zijn dit jaar best goed bezig, maar we kunnen dat niet altijd omzetten in zeges. Vandaag valt het wel goed en boeken we een mooie overwinning.”

Bij VolkerWessels was er minder sprake van juichstemming. Vermeltfoort kwam balend als duidelijke winnaar van de sprint van het peloton over de meet. Maar dat was dus voor stek twee ”We kwamen mannetjes te kort in de finale om op alles te reageren. Heel zuur, want dit was wel mijn kans geweest om de Ronde van Limburg een keer te winnen, ik weet niet of de route elk jaar zo op mijn lijf geschreven is. Je kunt ze niet allemaal winnen, maar het had er hier ook ingezeten, het mocht alleen niet zo zijn.”

Start in Beek

De Groenleven Ronde van Limburg startte in Beek en kende in het begin een aantal beklimmingen, zoals de Banneberg, de Lange Raarberg en de Snijdersberg. Daar nam de kopgroep van vijf (later vier) vijf minuten voorsprong, maar onder impuls van met name Sportforum werd de kopgroep teruggehaald. JEGG-DJR meldde zich ook van voren nadat Sanders uit de vluchtgroep was teruggevallen.

Guillaume Visser werd leider in de clubstand, Bart Lemmen is de nieuwe leider in het bergklassement. Roel van Sintmaartensdijk blijft leider in de competitie.

No Comments

Leave a Reply

Ronde van Limburg biedt velen kansenUitslag Ronde van Limburg en standen