Blog

Twee manches Schwalbe Topcompetitie van kalender

De beoogde organisator van de ploegentijdrit in de Schwalbe Topcompetitie heeft ons laten weten dat deze wedstrijd geen doorgang kan vinden. Ook de daaraan voorafgaande Profronde van Noord-Holland (voorzien voor 24 april) gaat helaas niet door.

De tijdrit tegen de klok voor teams was voorzien voor 1 mei. Op korte termijn lukt het niet deze wielerdag elders te laten plaatsvinden op de voorziene datum. Vanwege de evenwichtige spreiding van de wedstrijden in de Schwalbe Topcompetitie en de drukke programma’s van de deelnemende teams besluit de organisatie van deze reeks dat er dit jaar geen ploegentijdrit plaats zal vinden. Voor komend jaar wordt gekeken naar de mogelijkheden dit wieleronderdeel toch in de Schwalbe Topcompetitie te integreren.
De organisatie van de Profronde van Noord-Holland was al volop bezig met de voorbereidingen voor deze klassieker met historie. Met pijn in het hart ziet het bestuur van de Stichting boven de wedstrijd zich dit jaar opnieuw genoodzaakt om de Beemster Kaas Profronde van Noord-Holland af te gelasten. De reden is het ontbreken van politiebegeleiding. Er is de afgelopen weken nog alles op alles gezet om het proces vlot te trekken. Dat is helaas niet gelukt. Het bestuur is extreem teleurgesteld. Jan Hopman, secretaris: ‘Het is ongelofelijk dat dit nu weer gebeurt. Het betekent meer dan waarschijnlijk de doodsteek voor de Ronde van Noord-Holland en het is heel erg slecht voor de wielersport in Noord-Holland.’’

No Comments

Leave a Reply

Twintig vaste ploegen voor Schwalbe Topcompetitie 2022 bekendOmloop van de Braakman deelt wildcards uit