Blog

Slag om Woensdrecht, nieuwe klassieker in Schwalbe Topcompetitie

Vandaag werd in het gemeentehuis van Hoogerheide een nieuwe wielerklassieker gelanceerd voor elite/beloften: de Slag om Woensdrecht. De wedstrijd zal deel uitmaken van de Schwalbe Topcompetitie.  De koers onder supervisie van Brabantse Wal Wielerevents wordt op zondag 30 april verreden op een omloop van bijna 24 kilometer met start en finish op de Scheldeweg in Hoogerheide. Oud-prof Moreno Hofland word koersdirecteur.

De naam “Slag om Woensdrecht” staat voor altijd in de geschiedenisboeken en mag nooit vergeten worden. Het is een eerbetoon aan alle gevallenen in de Tweede Wereldoorlog.  

Het selectieve parcours, uitgezet door oud renner Lars Akkermans, is een omloop van bijna 24 kilometer. Start en finish zijn op de Scheldeweg. Na de start gaat de omloop via Calfven naar de Aanwas. Van daaruit naar de Oud Hinkelenoorddijk richting Grindweg en Völkerdorp. Vanaf Völkerdorp moet het peloton onder de rijksweg A4 door naar de beruchte Hoogewaardpolder. Deze twee kilometer lange kasseistrook zal een heuse scherprechter blijken te zijn. Op het einde van de kasseien slaat het peloton vervolgens linksaf, op naar het dorp Woensdrecht. Niet de bekende Rijzendeweg, maar juist via de lastige kasseistrook van de Bossestraat zal de Brabantse Wal opgereden moeten worden. Tot aan het Mariabeeld in Hoogerheide klimt de weg als vals platte kuitenbijter. Daar slingeren de renners langs de Shermantank, via de Onderstal naar de finish bovenop de Scheldeweg in Hoogerheide. Voormalig profwielrenner Moreno Hofland is tot de organisatie toegetreden als koersdirecteur.     

Dat Woensdrecht zo met de wielersport is begaan, is ook organisator Thijs Rondhuis van de Schwalbe Topcompetitie niet ontgaan. In overleg met KNWU Zuid-West consul Edwald Martijn heeft hij de organisatie gevraagd om direct toe te treden tot de prestigieuze serie wedstrijden.  

No Comments

Leave a Reply

Pluimers grijpt de winst in Eurode OmloopWedstrijdprogramma Schwalbe Topcompetitie 2023 bekend