Blog

Lemmen wint HLB Van Daal Eurode Omloop

De HLB Van Daal Eurode Omloop is gewonnen door Bart Lemmen. Hij is ook de nieuwe leider in de Schwalbe Topcompetitie.Na een dag in de aanval versloeg de renner van West-Frisia de Amerikaan Gage Hecht in een sprint-met-twee in de straten van Kerkrade. Jasper de Laat won de sprint van de achtervolgers.

Lemmen, gestart in de Amysoft-jongerentrui, trok al in de tweede ronde ten aanval in het gezelschap van Nederlands kampioen EZC Robin Lowik en Thijs de Lange van Metec-Solarwatt. Op vier ronden van het einde liet eerst De Lange de twee gaan en vervolgens stak een ronde later de Amerikaan Gage Hecht over. Lowik ging er voorin van af en de twee gingen samen in de slotronde strijden om de winst met daarachter een groep achtervolgers.

“Toen Hecht erbij kwam, nam hij lang en hard over. Hij had de snelheid er goed in. Ik probeerde me nog wat te sparen, want ik voelde me nog goed” legde Lemmen uit. ”Natuurlijk probeerde hij me op de laatste klim Duivelsbosch te lossen, maar dat lukte niet. Vervolgens verraste ik hem door de sprint al vroeg aan te gaan, met de bochten in de slotfase in gedachten. Die tactiek werkte en zo win ik hier mijn eerste klassieker.”

De renner van West-Frisia mocht direct op interesse rekenen van continentale teams. ”Ik zou de stap graag maken. Ik ben eigenlijk pas voor het eerst serieus met wielrennen bezig en ik denk dat ik nog heel veel groeimarge heb. Ik ben geen jonge belofte, maar wel iemand die maar tien uur in de week traint. Er zit vast nog meer in. Maar eerst genieten van deze mooie zege.”

Jasper de Laat dacht lang niet na over het podium. ”Ik zat vaak in het tweede peloton als het uit elkaar ging. Maar alles liep toch steeds samen en zo kon ik in de finale nog oversteken naar een groep achtervolgers en met een sterke finale derde worden. Ik heb niet meer de ambities van een aantal jaren geleden om prof te worden, maar koersen is nog leuk. Maar dan naast een baan. En dan geeft het voldoening om deze podiumplaats te behalen.”

  1. Bart Lemmen (West Frisia)
  2. Gage Hecht (USA -23 selectie)
  3. Jasper de Laat (Tempo-Hoppenbrouwers-VIRO)
  4. Hidde van Veenendaal (De Jonge Renner), 5. Lars Hohman (Metec-Solarwatt), 6. Peter Schulting (VolkerWessels), 7. Tyler Stites (USA -23 selectie), 8. Dennis van der Horst (Allinq-Krush-IJsselstreek), 9. Rick Ottema (Metec-Solarwatt), 10. Sean Flynn (SEG), 11. Sander Lemmens (Acrog-Tormans), 12. Maikel Zijlaard (SEG), 13. Robin Lowik (Allinq-Krush-IJsselstreek), 14.Tom Vermeer (Acrog-Tormans), 15. Frank van den Broek (HSK Trias-Mooi Jong)

No Comments

Leave a Reply

Afvalrace over Duivelsbosch geeft andere renners kansenTussenstanden Schwalbe Topcompetitie