Blog

Kroonen wint opnieuw Omloop van de Braakman

Max Kroonen heeft voor het tweede jaar op rij de Omloop van de Braakman gewonnen. En is de eerste leider in de Schwalbe Topcompetitie. De renner van VolkerWessels reed in de slotfase weg bij drie medevluchters: zijn teamgenoot Timo de Jong, Tijmen Eising van BEAT en Guillaume Visser (Diftar).

Kroonen won met een solo dit keer. ”Deze koers ligt me goed. Mijn Nederlandse titel die ik hier behaalde bij de junioren was ook mooi, maar natuurlijk is dit ook een mooie. Nadat Tijmen Eising probeerde bij ons weg te rijden, kon ik erop en erover en toen kon ik direct een mooie kloof slaan.”

De wedstrijd werd geopend door Guillaume Visser (Diftar) en Marijn Frankes (houttec). Van achteren kwamen Coen Vermeltfoort, Max Kroonen, Jente Klaver en Timo de Jong (VolkerWessels), Tijmen Eising, Lars Loohuis (BEAT), Victor Broex, Roan Konings (Metec-Solarwatt) en Rick Ottema (Diftar). Nadat Frankes moest lossen, reden Kroonen, De Jong, Eising en Visser weg. Ottema probeerde de oversteek te maken, kwam ook plots aansluiten maar moest de anderen weer laten gaan. Toen was het Kroonen die aanviel en stand hield. ”Met Max heeft de sterkste gewonnen” liet De Jong weten. Ook Visser kon zich erbij neerleggen . ” Als je kijkt naar het overtal van VolkerWessels was dit denk ik het maximaal haalbare: de keienrprijs en de tweede stek in de wedstrijd. Als team hebben we in Olympia’s Tour een team gesmeed voor deze koersen en dat betaalt zich uit.’

1 43 Max Kroonen VolkerWessels Cycling Team 04:07:50
2 16 Guillaume Visser Diftar 04:09:14
3 41 Timo de Jong VolkerWessels Cycling Team 04:09:14
4 4 Tijmen Eising BEAT Cycling Club 04:09:14
5 46 Coen Vermeltfoort VolkerWessels 04:09:52
6 2 Michiel Coppens BEL BEAT 04:09:52
7 13 Rick Ottema NED Diftar 04:09:52
8 81 Bart Kortleve NED Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam 04:09:52
9 33 Philip Heijnen NED Parkhotel Valkenburg
10 44 Bert-Jan Lindeman NED VolkerWessels Cycling Team 04:09:52

No Comments

Leave a Reply

Omloop Braakman: opener op Zeeuwse kasseienResultaten en standen na Omloop van de Braakman