Blog

De Laat hoopt op goede benen en geluk in Valkenswaard

Dat Jasper de Laat goed op gravel uit de voeten kan, bewees de renner van TWC De Kempen afgelopen zondag nog in de Ronde van de Achterhoek, waar hij met een achtste plek de beste clubrenner was. Hij hoopt in de thuiskoers van zijn vereniging, de De Bruyn Metaal Omloop van Valkenswaard, ook van voren mee te rijden. ‘’Ik hoop dat ik dan weer over goede benen beschik en je moet in zo’n wedstrijd over gravel ook wat geluk hebben. Of beter: gespaard blijven van pech op een slecht moment. Ik ga zeker voor een mooi resultaat.’’

De Laat – die ook al eens top 20 reed tussen de semi-profs in de Slag om Norg – heeft deze keer een uitgebreide verkenning achterwege gelaten. ‘’Vorig jaar ging ik op vrijdagavond de wedstrijd van zondag verkennen, maar toen lagen de stroken er toch weer heel anders bij. Negentig procent van het parcours is hetzelfde als afgelopen jaren, ik ken hier de weg wel. Het is belangrijker dat de vorm goed is. En dat het geval met de resultaten van de afgelopen tijd. Nu moet ik gespaard blijven van pech en kijken wat er voor mij in zit. Als clubrenner tussen de continentale teams laat ik het maken van de wedstrijd aan de contimannen over. Ik anticipeer daarop in de finale. En hopelijk kan ik me tonen en daarmee ook de club een mooi resultaat bezorgen.’’

Hij denkt vooraf niet te veel in ideale scenario’s. ‘’Het moet een selectieve koers zijn, wil ik kort kunnen eindigen. Maar dat moet wel lukken op dit parcours. Verder kun je van alles vooraf bedenken. Met een kleine groep naar de streep, kan een mooie kans zijn. Maar als daar vier snelle mannen bij zitten, kan ik vijfde worden. En dat kan ik in een grotere groep wellicht ook. Het is echt een kwestie van zo goed mogelijk gebruik maken van de benen die je hebt en van de kansen die je krijgt.’’ Met zijn prestaties is De Laat vaker de beste clubrenner. Staat hij eigenlijk open voor een tweede continentaal avontuur nadat hij eerder bij Metec reed? ‘’De deur staat altijd open voor een kop koffie en een goed gesprek. Ik ben momenteel heel content met mijn fulltime baan en met mijn prestaties op de fiets. Maar ik merk ook dat er nog altijd rek in zit. Wie weet wat er nog mogelijk is. Al zit ik ook prima op mijn plek bij mijn club, waar ik kopman en koerskapitein ben. Het is geen kwestie van moeten meer voor mij.’’

Rond de klok van 14.00 uur worden de matadoren in de Topcompetitie door Burgemeester Ederveen weggeschoten zij gaan een loodzware wedstrijd tegemoet over de klinkerwegen en gravelpaden in Valkenswaard en omgeving.  Ook hier was de belangstelling uit binnen- en buitenland voor een wildcard groot. Koersdirecteur oud-prof Jelle Vanendert nodigde het team van BEAT uit, deze hebben de cracks Matthijs Buchli en Stijn Daemen de gelederen, de tweede kaart gaat naar het Scorpion Cycling Team een ploeg die volgend jaar de continentale status heeft, de derde kaart is voor het Belgische Acrog Pauwels met de kanshebbers Jarne van Grieken en Jelle Vermoote in de ploeg. 

De continentale teams van A Bloc, Allinq, VolkerWessels en Metec-Solarwatt zijn ook present, net als clubteam De Kempen. Een ander sterk clubteam is JEGG- De Jonge Renner. Het Duitse Team Sportforum, het Belgische Mysenlan, regio teams Zuid en Noord Holland, West Frisia, de Volharding/Dutch Food Valley, district ploeg Noord, WPGA, Tempo Veldhoven, IJselstreek, John Deere, Sensa Kanjers voor Kanjers, Jan van Arckel zullen het peloton compleet maken en zullen het vuur zeker aan de schenen van de favorieten gaan leggen.

Er is alles aan gedaan het publiek zoveel mogelijk bij de koers te betrekken zo vindt om 12.45 uur de ploegenvoorstelling plaats tegenover de terrassen op de Statie ook de huldiging zal daar zijn ook is hele wedstrijd voor het publiek live te volgen op een groot scherm dat geplaatst wordt op de Leenderweg thv uitgaansgebied de Statie. De finish word verwacht rond 18.15 uur. De leiding in de handen van de Schwalbe Topcompetitie wisselt steeds van schouders binnen de familie van Roel en Daan Vansintmaartensdijk, terwijl ook hun ploeggenoot Coen Vermeltfoort hoog genoteerd staat.  Al deze renners komen uit voor VolkerWessels, dat ook leidt bij de teams.

Een samenvatting van de Omloop van Valkenswaard is te zien op Eurosport en wel om zaterdag 17 september om 11.30 uur en zondag 18 september om 18.45 uur.

Foto: Jasper de Laat (links) tussen zijn ploeggenoten van De Kempen

No Comments

Leave a Reply

Uitslag Ronde van Limburg en standenRoel van Sintmaartensdijk stuift naar nieuwe zege