Blog

SCHWALBE TOPCOMPETITIE MET VAST DEELNEMERSVELD VAN ACHTTIEN TEAMS

De Schwalbe Topcompetitie voor mannen kent in 2021 een vast deelnemersveld van achttien ploegen. Het gaat om vijf continentale teams, tien Nederlandse clubteams en drie clubteams uit België. De reeks gaat zondag 4 juli van start met de Simac Omloop der Kempen met start en finish in Veldhoven.

A Bloc, Beat Cycling, Metec-Solarwatt, SEG Racing Academy en VolkerWessels zorgen voor de continentale inbreng in de reeks. Zij nemen het op tegen de volgende clubteams van vaderlandse bodem: Allinq-Krush-IJsselstreek, Amsterdam U23 Racing Academy (WPGA), HSK Trias Mooi Jong, John Deere CT-NWVG, Sensa-Kanjers voor Kanjers, Tempo Hoppenbrouwers-VIRO, UWTC De Volharding, WV De Jonge Renner, WV de Kannibaal en WV West-Frisia. Uit België rijden Acrog-Tormans, Home Solutions-Soenens CT en Mysenlan Baboca Cyclinvest CT mee in de reeks.

Door een druk programma in het najaar vanwege COVID-19 krijgen teams de ruimte om twee van de zeven wedstrijden over te mogen slaan. Zo creëert de organisatie voor de continentale teams en Belgische teams – ondanks een druk programma met etappewedstrijden en wedstrijden in België -extra ruimte om aan de Schwalbe Topcompetitie deel te nemen. Aan elke wedstrijd doen 23 teams van zeven renners mee. Elke wedstrijd heeft vijf wildcards te vergeven. Wanneer er uit het vaste deelnemersveld één of meerdere teams niet in een wedstrijd van start gaan, dan komen er extra wildcards beschikbaar. Alle deelnemende teams, ook die met een wildcard, kunnen elke wedstrijd punten verzamelen voor de diverse klassementen.

Wedstrijden Schwalbe Topcompetitie 2021
04-07 Simac Omloop der Kempen
22-08 Nummer1 Ton Dolmans Trofee
05-09 De Bruijn Metaal B.V – Omloop van Valkenswaard
12-09 HLB van Daal Eurode Omloop
03-10 75e Beemster Kaas Ronde van Noord Holland
10-10 Ronde van Limburg
17-10 Omloop van de Braakman

No Comments

Leave a Reply

SIMAC OMLOOP DER KEMPEN IS TERUG NAAR NORMAAL